Waarom een blog?!

Wikipedia geeft aan dat een blog een persoonlijk dagboek is. Een blog biedt lezers de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties of berichten te plaatsen.  Als schrijver geef je jou eigen gedachten bloot. Je probeert lezers te inspireren en te doen laten reageren.  Je zou het kunnen zien als een roep om aandacht. En misschien is dit ook wel zo maar aandacht voor een doel. Een persoonlijk doel wat je wilt bereiken waarbij je aan de gemeenschap om hulp vraagt.

Bloggen is een onderdeel geworden van de moderne samenleving. De flexibilisering van de maatschappij. De overheid wil graag meer vaste banen terwijl de flexibilisering zorgt voor een versnelde verandering in de maatschappij en het bedrijfsleven.  Bloggen is het creëren van draagvlak. Iets wat een CEO of directeur in zijn/haar ondernemingen moeten doen om veranderingen voor elkaar te krijgen.  Een blogger probeert support te krijgen voor een idee,  visie of standpunt.

Als planteninkoper ben ik ervan overtuigt dat we de keten beter kunnen invullen. Kwekers kunnen een beter resultaat behalen en de consument kan een beter en verser product ontvangen. Het beetje bloemen en planten wat we in Nederland kweken, kunnen we makkelijk verkopen voor een goede prijs en tevens een groot deel van de ketenderving terugdringen.  Dat is waar ik me voor inzet en waarom ik mijn blog schrijf.

Verscheen eerder op Goedemorgen Sierteelt

Laat een reactie achter