‘Blijven hangen in oude patronen’

Nog steeds ga ik naar de plantentribune op FloraHolland in Aalsmeer. Het bestaan van dit afzetinstrument ligt onder vuur. De meningen over het bestaan van dit marktinstrument zijn verdeeld. Tegelijk worden alternatieve modellen opgezet om te concurreren. De tijd dat er wat gaat of moet gebeuren komt steeds dichterbij.

We hebben 4 klokken waarmee geveild wordt op tribune G, de planten tribune. In de maand januari is de aanvoer niet groot en is er dit jaar gekozen om met 3 klokken te veilen. Hetgeen betekent dan zo’n 300 kopers langer bezig zijn. De reden van FH was dat het lastig is om personeel te vinden wat vroeg wilt beginnen en kort werken. Dit is volledig te begrijpen want extra betaling voor dit personeel zal er niet in zitten.

Echter, wil ik aan de orde stellen dat onderzoek heeft uitgewezen dat een goede nachtrust erg belangrijk is. Waarom beginnen we dan nog steeds zo vroeg?! Dan wordt er gedurende de hele dag bloemen en planten aangevoerd en verdeeld door de veiling. Waarom worden deze mensen daar niet voor gebruikt?

Dit zijn even de twee aspecten maar zo zijn er nog vele. Dan begrijp je dat er mensen zijn die het systeem veroudert vinden. En dat is het ook. De ontwikkelingen staan al jaren helemaal stil. Men blijft nog steeds hangen in oude patronen. Echter zelf geloof ik dat het essentieel is om een marktplaats te behouden waar producten ook fysiek te aanschouwen zijn.

Verscheen eerder op Goedemorgen Sierteelt

1 reactie

  1. René van t veld op 3 februari 2022 om 6:51 pm

    Ziet er goed uit dico!

    Gr Rene van t veld

Laat een reactie achter